Alkoholpolitiskt forum

Vad är Alkoholpolitiskt Forum?

Alkoholpolitiskt Forum är en förening för personer som vill främja debatt och opinionsbildning kring svensk och internationell alkoholpolitik. Föreningen står för en restriktiv alko­holpolitik. I föreningen samarbetar beslutsfattare, opinions­bildare och forskare för att minska alkoholskadorna, oavsett personlig inställ­ning till alkoholbruk och partipolitisk övertygelse.

Vad gör Alkoholpolitiskt Forum?

Alkoholpolitiskt Forum ordnar seminarier och debatter i aktu­ella alkoholpolitiska frågor med experter och ans­variga politiker. I Alkoholpolitiskt Forum möter du de ledande svenska och internationella alkoholfor­skarna. Upprop och aktioner i aktuella alkoholpolitiska frågor är en arbetsmetod för att verka för en solidarisk och restriktiv  alkoholpolitik.

Alkoholpolitiskt Forum är medlem i Nordiskt alko­hol- och narkotikapolitiskt samarbete, NordAN, som arbetar för en solidarisk alkohol- och narkotikapolitik i Norden och Baltikum. Föreningen är också medlem i Cen­tralförbundet för alkohol- och narkotikaupplys­ning, CAN, som samlar merparten av det svenska organisationslivet som har ett engagemang i alko­hol- och andra drogfrågor.

Alkoholpolitiska teman

Det finns ett antal alkoholpolitiska frågor som kräver en fortgående bevakning. Det gäller reglerna för införsel av alkoholdrycker, alkoholbeskattningen, reklam- och marknadsföring, alkoholmonopolets bevarande och alkoholpolitiken inom EU och WHO.

Vidare finns anledning att tro att den internationella alkoholindustrin kommer att bli allt mer intresserad av den svenska marknaden. De kommersiella krafterna har blivit starkare. Vi hoppas att många vill dela engagemanget och arbetet för en solidarisk och restriktiv alkoholpolitik och vi gör det också med ett internationellt perspektiv. Många andra länder följer med intresse de svenska ansträngningarna att bevara en restriktiv alkoholpolitik.

 

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s